January 22, 2015

Uus aasta... koos tõelise leivaga!

Varsti on juba 2015 aasta esimene kuu möödumas, aga Inglitalu perenaine pole saanud isegi mahti oma blogisõpradele uue aasta tervitusi siia üles sättida! Aga parandame selle vea kiirelt!
Kuidagi tempokalt on see uus aasta alanud... kui hiina horoskoobile mõelda, siis ongi sel kuul veel hobu(aasta) oma viimaseid galoppe tegemas, enne, kui meile veidi rahulikum lamba/kitse aasta saabub.
Aga kuna enam ei tohi head uut aastat tühja käega soovida, siis seda ma ka ei tee st ei soovi tühja käega! ;-) Pakun teile nimelt tõelisi maitseelamusi heade soovide kõrvale. Ja mis saaks olla veel ehedam, kui hää eesti leib!
Ei saa seda küpsetamise au endale võtta, hoopis Neeruti mõisa armas perenaine Hanna on see, kes armastab küpseda ja saatis meie perele maitsmiseks kolm värsket ahjust tulnud leiba... ausalt, üks parem kui teine!

Maitsesime, proovisime... kõik olid kuidagi hääd omamoodi.
Minu lemmikuks on siiski vist see leib, kus on koos ehe eesti leib ja itaalia päike ehk siis Neeruti mõisa päikeseleib (nime mugandasin ise ümber!). ♥
Vesi, rukkitäisterajahu, rukkikroovijahu, rukkilinnasejahu, rukkihelbed, demerara pruun suhkur, himaalaja roosa sool, linaseemned, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, oliiviõli. Päikeselist maiku lisavad Itaalia päikse all kuivanud tomatid (tomatid on möödunud suve  saak San Remo’st).



















Neeruti mõisa küüslauguleib ♥ oli ka mõnus- kohe selline tõeliselt aroomikas ja mõnusalt küüslaugune... võiks öelda, et selline "meesteleib", kuigi mulle sobis ka väga hästi!  
Vesi, rukkitäisterajahu, rukkikroovijahu, rukkilinnasejahu, rukkihelbed, demerara pruun suhkur, himaalaja roosa sool, linaseemned, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, oliiviõli & maitset lisab värske tükeldatud küüslauk.

Ja siis oli veel Neeruti mõisa seemneleib ♥, kuhu perenaine oli ohtralt seemneid sisse puistanud. Ehtne ja hää! :-)
Vesi, rukkitäisterajahu, rukkikroovijahu, rukkilinnasejahu, rukkihelbed, demerara pruun suhkur, himaalaja roosa sool, linaseemned, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, oliiviõli. 
Leivad ei sisalda E-säilitusaineid, pärmi ega nisu. 


Kui see postitus tundus teile nüüd kuidagi reklaamina, siis tegelikult see nagu natuke nii ongi! :-) Reklaam heale leivale ning tublidele ja tegusatele inimestele! Mina ei ole teadupärast reklaamibüroo (ja väga kergesti mind mõjutada ka ei saa ;-)), aga kiita võib ju muidu ka- lihtsalt siiralt ja niisama!!!
   
Ja kui teil nüüd ka sellise hea leiva isu peale tuli, siis kirjutage- ma arvan, et Neeruti mõisa perenaisel on ainult hea meel, kui ta saab asuda uut leivalaari küpsetama! :-)